in

Toetje ChinaToetje China TarantulaTarantula gebakken tarantulagebakken tarantula cambodjacambodja penis-vispenis-vis

Iemand zin in een heerlijk bordje eileiders?

Miereneitjes, kikker eileiders, de embryo van een eend of een heerlijk stoofpotje van buidelrat? Er is voor elk wat wils!

Gezellig… een romantisch avondje met kaarsjes, lekker eten, wijntje erbij… Misschien wil je dan eens iets anders proberen??

Uhm… wij slaan even over!

 Balut

Balut is een populair gerecht in de Filipijnen…. een gekookt eenden ei… maar dan met de embryo van een eendje.

Escamoles

Escamoles zijn eetbare larven uit de wortels van de agave plant en worden beschouwd als een delicatesse in Mexico. Escamoles wordt al sinds het tijdperk van de Azteken in Mexico genuttigd. Ze worden soms zelfs insecten kaviaar genoemd. Volgens kenners smaken de larven naar boter, met een nootachtige smaak.

Hasma

Toetje van het vettige weefsel rondom de eileiders van kikkers…. in China vinden ze het lekker! Doe ons maar gewoon een ijsje of chocotoetje

Tonijn oogbol

Dit gerecht is goedkoop en kun je kopen in de meeste Japanse supermarkten voor ongeveer €1,- Het smaakt naar inktvis en moet voor consumptie worden gekookt. Vergeet ook niet om het goed te kruiden met peper en zout. Smakelijk eten!!

Hákarl

Heerlijk (blèèèh) haaienvlees dat 6 tot 12 weken onder het zand begraven heeft gelegen…. dit om het te laten gisten en rotten zodat de giftige stoffen eruit zijn. De Ijslanders vinden dit verschrikkelijk stinkende gerecht heerlijk!

Kiviak

Kiviak is het traditionele wintervoedsel op Groenland en is heel simpel… eerst worden er 400 a 500 alken (vogels) gevangen, deze worden compleet met veren, ingewanden enz in een gevilde zeehond gestopt. Daarna word de huid dichtgemaakt en verzegeld met vet om bederf te voorkomen. De alken rotten gedurende 6 tot 18 maanden in de zeehond. In de wintermaanden en tijdens voedselschaarste worden de rotte en stinkende alken rauw opgegeten.

 Tja….

A-ping

Daarvoor moet je in Cambodja zijn, het is een specialiteit bereid van zwarte tarantula ter grote van een handpalm…. brrrrr. Ze worden gebakken met kruiden, knoflook, zout en suiker tot de poten lekker knapperig zijn en het spinnenlichaam donkerrood. Ze worden vooral op straat verkocht op schalen vol met tarantula’s.

Gaebul

In Zuid-Krorea gaan ze voor de Gaebul en wordt ook wel penis-vis genoemd en is erg poulair…. het is echter geen vis maar een worm, de marine lepel worm leeft  onder de modder op de zeebodem en wordt gegeten als een rauwe wriemelende massa met sesamolie en zout. Het blijkt te smaken naar rauwe mossel.

Possum Stew

Een stoofpotje van buidelratten dus…. een ware plaag in Nieuw Zeeland, je komt ze dus gewoon tegen op de vuilnisbelt en in je container. Gratis en voor niks!! GATVERDAMME!!!

 

What do you think?

213 points
Upvote Downvote

Written by Brientje

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Blue monday?? Happy monday ☻

Piercinkje??