in

Gaafste onderwatersteden

Neem eens een duik, wij verzamelde de mooiste onderwatersteden

Onderwatersteden

 

Lion City of Quiandao Lake – China

De meest spectaculaire onderwater stad in de wereld is Lion City in China. Gebouwd tijdens de Oostelijke Han-dynastie, verspreid over een gebied van ongeveer 62 voetbalvelden, is Lion City te vinden op 85-131 meter onder de oppervlakte van Thousand Island Lake. Een gebied dat opzettelijk onder water werd gezet voor het creëren van een dam.

Cleopatra’s Palace, Alexandria – egypte

Net buiten de kust van Alexandrië ligt, het paleis van Cleopatra. De ruïnes zouden meer dan 1.500 jaar geleden in zee werden geworpen door een aardbeving.

Rummu, Estland – Onderwatergevangenis

Op de bodem van het Rummu-meer ligt een gevangenis uit de Sovjettijd. Met een vergunning en een bevoegde duikgids mag hier gedoken worden. De locatie is nooit bedoeld geweest om te duiken en prikkeldraad en scherpe pinnen zijn dan ook maar een paar van de gevaren die je als duiker te wachten staan als je even niet oplet of hier net even te ver afdwaalt…

Italië – de verzonken stad Baiae

In de hoogtijdagen was Baiae een hotspot voor de rijke en machtige Romeinen, nu is het voor duikers en snorkelaars een geweldige plek om te duiken langs de oude beelden en relieken, en over de prachtige mozaïeken uit de eerste eeuw voor Christus….

Port Royal, Jamaica

Ooit stond deze stad bekend als een verzamelplek voor feest, drank, drugs en prostituees en werd het ook wel de ‘zonde stad’ van de wereld genoemd. Tot 1692….. toen het dankzij een aardbeving in de zee stortte. Een stuk Jamaica brak af en meer dan 2000 mensen kwamen hierbij om het leven….

Pavlopetri Griekenland

De oudste verzonken stad ter wereld ligt voor de zuidkust  van Griekenland en werd gesticht rond het jaar 3000 voor Christus.

What do you think?

215 points
Upvote Downvote

Written by Brientje

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Corona fun

Op zoek naar een vrijgezellenfeest?