in

OMGOMG WTFWTF de oude egyptenarende oude egyptenaren

Wel hele vreemde dingen van vroeger

Vroeger was alles beter toch!?? Daar zijn de meningen na het lezen van dit artikel toch over verdeeld misschien.

Baby kooi

Kooien voor mensen, not done toch…. daar dachten ze vroeger anders over.
Er waren speciale kooien om buiten het raam te hangen, je baby kon dan lekker luchten en frisse lucht op doen. Ondertussen kon moeder bezig zijn met het huishouden.

 

Psychiatrische patiënten voor vermaak

Het doel van een psychiatrische instelling is mensen genezen of in elk geval hun leven draaglijk(er) te maken…. Vroeger dachten ze hier helaas anders over en kon je betalen om patiënten die nauwelijks te eten kregen met een stok te prikken…. Zo zie je maar, zo slecht hebben we het in deze tijd zeker niet!

Huilen in tranenflesje

Bij opgravingen uit het Romeinse tijdperk zijn regelmatig tranenflesjes gevonden. Vrouwen huilden na overlijden in deze flesjes als blijk van rouw, hoe meer tranen, hoe hoger de status.

 

Brug van mensentanden en gouddraad

De oude Egyptenaren maakten een brug van mensen tanden, deze werd op zijn plaats gehouden met gouddraad. De Grieken maakten tandpasta van gemalen botten… niet echt een smakelijk idee.

Medicijn voor baby’s

 

Het werd verkocht in de 19de eeuw voor huilbaby’s en baby’s waarbij de tandjes doorkwamen. Er zat cannabis, morfine en en alcohol in. Dit werkte goed!! In 1911 werd het gelukkig verboden maar helaas werd het tot 1930 nog gewoon verkocht.

 

Biertje tijdens autorijden

Van ‘de bob’ hadden ze in de 50er jaren nog nooit gehoord, met een biertje achter het stuur was heel normaal, ook van gordels en autozitjes bijvoorbeeld hadden ze toen nog nooit gehoord!

What do you think?

214 points
Upvote Downvote

Written by Brientje

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Snor & baardmannen

Dry january?