in

Durf jij!??

Wij zochten naar de engste achtbanen ter wereld

Achtbanen…. in elk pretpark vind je er minimaal één…. je vindt ze óf super óf gaat er absoluut niet in….
Wij zochten voor jullie de engste en gaafste achtbanen ter wereld bij elkaar.

The Ultra Twister

Deze staat in Nagashima Spa Land in Japan…. in een soort wagon (doorzichtige cocon) van glasvezel word je al draaiend met bijna 90 graden naar beneden gestort.

 

 

 

 

 

 

 

 

El Toro

Wil je deze eens proberen, dan moet je naar Six Flags New Jersey…. de snelste houten achtbaan ter wereld gaat max. 113 km per uur.

Formula Rossa

Altijd al eens willen weten hoe het voelt om Max Verstappen te zijn? Dan is Ferrari World in Abu Dhabi the place to be. Hier staat de Formula Rossa, een achtbaan waarbij je in een Formule 1-auto met 240 (!) kilometer per uur door bochten ‘racet’!! Woehoeeee!

The Yukon Striker

Eén van ‘s werelds hoogste, langste en snelste achtbanen vind je in Wonderland Canada.
Deze achtbaan gaat maar liefst 130 kilometer per uur, is in totaal 1105 meter lang en bereikt een hoogte van wel 75 meter, je gaat 4 keer over de kop en maakt o.a. een lus van 360 graden


Thunder Dolphin

Deze achtbaan met een hoogte van 80 meter bevindt zich in Tokyo Dome City in Japan. De achtbaan is 1067 meter lang en haalt maximaal 130 kilometer per uur. Bijzonder aan deze rollercoaster is dat hij dwars door een gebouw gaat en ook door een zogenaamde Big-O heen rijdt, dat wil zeggen, door een rad, dat geen middendeel heeft. Na een ernstig ongeluk in 2010 is deze achtbaan een aantal jaar gesloten geweest, maar is sinds 2013 weer open voor publiek.
Wie durft?!

Shambhala

De Shambhala staat in Portaventure Spanje en is een hypercoaster wat gewoon betekend een megacoaster.

Millennium Force

Ook de Verenigde Staten heeft ijzingwekkend enge achtbanen. Deze kun je gaan uittesten in Sandusky, Ohio, in het park Cedar Point. Op het hoogste punt van de baan, op 94,5 meter, kijk je uit over Lake Erie. Je wordt met een kabellift naar boven getrokken en valt vervolgens 91,4 terug de diepte in. Het 2 minuten en 20 seconden durende ritje gaat over een baan van 2010 meter lang en de maximale snelheid is 150 kilometer per uur.

Baron 1898

Last but not least… onze eigen Baron 1898 in de Efteling! De baron maakt vanaf 37,5 meter hoogte een vrije val naar beneden!

What do you think?

215 points
Upvote Downvote

Written by Brientje

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De gekste uitstapjes ever

Chinezen… soms wat raar, kijk zelf maar!