in ,

Verliest de MSM het van alternatief nieuws

Zo ziet de top 10 alternatieve nieuwssites er uit

Alternatief nieuws groeit omdat er steeds meer behoefte naar is

Met de opkomst van het internet heeft Nederland, net als andere delen van de wereld, een enorme sprong voorwaarts gemaakt in het toegankelijk maken van informatie. In deze tijd kennen we echter een ongekend grote stroming aan tegenstrijdige informatie.

We halen ons nieuws van het web, maar al lang niet meer van alleen de grote MSM websites/nieuwskanalen. Alsof dit allemaal nog niet ingewikkeld genoeg is, hebben we ons gedrag om ons te informeren ook nog voor een deel verplaatst naar wat onze medemensen communiceren of eigenlijk doorvertellen. De socials zijn meer dan ooit nieuws doorgeefluiken geworden.

De term

“Wij zijn het nieuws”

lijkt zeker op socials als X.com (voormalig twitter) realiteit te zijn geworden.

Ook ChatGPT wordt steeds vaker geraadpleegd met directe vragen omtrent nieuws en actualiteiten. De waarheidsvinding is echter een steeds rommeliger pad geworden.

Om een idee te geven waar Nederlanders hun tijd online doorbrengen, hebben we een lijst samengesteld van de top 10 meest bezochte niet MSM websites in Nederland.

Wij zijn er van overtuigd dat deze websites/kanalen veel meer aan populariteit gewonnen hebben dan toegegeven wordt door een slinkend MSM landschap.

Het is belangrijk op te merken dat deze lijst uitsluitend websites betreft die naar onze mening niet behoren tot de MSM dan wel onderdeel zijn van een grote MSM uitgever of groot media concern.

Top 10 alternatieve nieuwssites

  1. ninefornews.nl
  2. niburu.co
  3. frontnieuws.com
  4. jensen.nl
  5. deanderekrant.nl
  6. indepen.nl
  7. ongehoordnederland.tv
  8. dissident.one
  9. blckbx.tv
  10. wanttoknow.nl

Zover wij weten zijn dit op ON en De Andere Krant na allemaal online only media kanalen. Ontbreekt er volgens jou een belangrijke website die echt in dit overzicht moet staan?
Laat het ons weten! Met alternatieve media wordt eigenlijk “onafhankelijke media” bedoelt.

What do you think?

217 points
Upvote Downvote

Written by Peter Potter

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Winterbom witte chaos of toch niet?

De Wereld van vreemde weetjes