in

Nagor…. wattuh!??

Nagor…. wattuh!?? De onbekendste landen ter wereld….

Nagorno-Karabach, Vanuatu, Niue…. Zegt dit je allemaal niets? De meeste mensen hebben waarschijnlijk geen idee, het zijn de onbekendste landen ter wereld, maar zeker wel de moeite waard!

 

 

 

 

Sao Tomé en Principe

 

Voor de westkust van Afrika ligt de eilandengroep Sao Tomé en Principe. De groep bestaat uit zes eilanden, waarvan Sao Tomé het grootste is en is de ideale bestemming als je van strandvakanties houdt. Hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en turkoois water, de waterval van São Nicolau en avontuurlijke wandelpaden door het tropisch regenwoud waar je 140 soorten exotische vogels vindt. En ook het binnenland is de moeite waard!

Vanuatu

Dit is een eilandengroep in Oceanië ten noordwesten van Australië met prachtige stranden en natuur. De inwoners van Vanuatu worden gezien als een van de vriendelijkste mensen ter wereld. En door de mooie omgeving, de lekkere temperatuur en de vriendelijke mensen is Vanautu dus een perfect land voor een heerlijke vakantie! Bezoek ook zeker Port Vila, een gezellige kleine stad met winkeltjes, restaurants en een boulevard aan zee.

Palawan islands

Een stukje paradijs op aarde! Dit eilandje barst van de exotische dieren en planten, schilderachtige vissersdorpjes en UNESCO Werelderfgoedlocaties! Maak bijvoorbeeld een duik naar de Japanse scheepswrakken van Coron, die als een van de beste duikspots ter wereld beschouwd worden.

Nauru

 

 

 

 

 

Nauru staat bekend om een aantal records dat het bezit. Zo is het eiland o.a. de kleinste republiek ter wereld, het kleinste land met een luchthaven en heeft het de hoogste percentage rokers, werklozen en de meeste inwoners met overgewicht…. daartegenover staan mooie witte zandstranden met helderblauw water waar je kunt duiken en snorkelen naar vele vissoorten en koraal.

Nagorno-Karabach

Nagorno-Karabach is een regio in de Zuidelijke Kaukasus, Het gebied heeft prachtige natuur en is daardoor voor reizigers zeker een bestemming die de moeite waard kan zijn.
Bijzondere bezienswaardigheden zoals de Sint Jegisjekerk, het kloostercomplex Dadivank en de historische stad Tigranakert zijn ook heel tof om te bezoeken.

Het koninkrijk van Bhutan

Adembenemende valleien en sprookjesachtige dzongs – kloosterburchten – kenmerken het land van ‘De Donderende Draak’, Bhutan. De koning en zijn overheid proberen het land zo puur mogelijk te houden en dat lukt ze prima. Het is daarom nog steeds een ongerept paradijs voor rust-, natuur-, en cultuurzoekers. Je ontdekt hier een afgelegen en groen Himalaya-rijk waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan…

Niue

Niue is een van ‘s werelds grootste koraaleilanden en is dan ook geliefd bij duikers en snorkelaars door het super heldere water.  In het binnenland zijn veel grotten en ongerepte stukken natuur te vinden… Een prachtige locatie!

♥♥♥

What do you think?

214 points
Upvote Downvote

Written by Brientje

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Carnavalskostuums… maffer dan maf

Zit jij erop te wachten??